Synonimem luksusu są dla wielu hotele oferujące usługi na bardzo wysokim poziomie. Przepych są jednak coraz mniej ostentacyjne. Ograniczoną dostępność danego miejsca można scharakteryzować w sposób wysmakowany, choć dla ludzi spoza elity słabo dostrzegalny. Hotel o podwyższonym standardzie powinien oferować także dania dostosowane do każdej diety.
Hotel Amadeus wolne pokoje
Satysfakcjonująca wizyta w restauracji w obrębie hotelu, to nie tylko smakowitość podawanego jedzenia, ale też sposób w jaki jest serwowane. Wnętrza hotelu muszą wyróżniać się dopasowaniem do jednostkowych gustów gości. Tak, aby każdy dostał możliwość odnalezienia idealnego pokoju. Wykwint miejsca zmusza obsługę do pieczołowitej troski o drobnostki, które w innych okolicznościach nie zostałyby spostrzeżone. Niezwykle ważne jest też personalne podejście do rezydenta hotelu. Fachowa obsługa jest nie tylko skłonna do realizacji sugestii klienta, ale też robi to dyskretnie. Dobrze pamiętać, że luksus miejsca przejawia się nie tylko w aranżacji przestrzeni, lecz również w jej walorach funkcjonalnych. Dla dobrze sytuowanych gości troska o wygląd zewnętrzny często pozostaje priorytetem. Z tej przyczyny luksusowy hotel musi dawać szansę aktywnego spędzania czasu wolnego. Standardem wręcz są basen, sauna, korty do gry w tenisa. Wiele placówek oferuje również usługi stadniny, pola golfowego. Ważna jest też sfera odnowy biologicznej, jaką powinien dysponować taki hotel luksusowy. Estetyka miejsca może dzięki temu nie tylko budzić zachwyt, ale i promieniować na gości.